#Millors

Amics


Objectius

projecte


#MillorsAmics vol facilitar l'allotjament de les persones sense llar amb els seus animals en els albergs i en els habitatges socials o d'inclusió de Barcelona i també de tot Catalunya.

Permetre que s'acceptin les persones sense llar amb els seus animals en els centres de dia, albergs i en els habitatges socials o d'inclusió de Barcelona i Catalunya.

Assessorar totes aquelles entitats que, en els seus centres, vulguin oferir opcions a les persones vulnerables que comparteixen la seva vida amb animals.

Col·laborar amb l'Ajuntament de Barcelona per vehicular els departaments responsables de l'administració i els centres interessats en el projecte.

Aconseguir que es comenci a recopilar dades: a data d'avui cap administració ha recollit ni registrat informació del nombre de persones vulnerables en situació de pobresa i exclusió que conviuen amb animals. A falta de xifres, aquesta realitat és una qüestió de percepció, cosa que impedeix establir un full de ruta.

Incloure les donacions de menjar per a animals de companyia a les recollides d'aliments que es realitzin en aquest tipus de centres.

Proporcionar atenció veterinària gratuïta per als animals de les persones sense llar i les que puguin acreditar greus problemes econòmics.

Oferir formació a aquells professionals que estan en contacte amb aquest perfil de persones i els seus animals perquè disposin de totes les eines necessàries.

Col·laborar amb les administracions perquè es desenvolupin programes d'ajuda i allotjament per a les dones víctimes de violència de gènere i els seus animals, amb el suport de refugis, veterinaris i residències.INFORMACIÓ IMPORTANT

Aclarim a continuació alguns conceptes importants de la campanya Millors Amics. Cal que la ciutadania sigui conscient de qui són els beneficiaris de la nostra iniciativa i de les situacions delictives que estan tenint lloc en moltes ciutats d'Espanya amb animals usat per a demanar diners als carrers. D'una banda, ens trobem amb persones que, per diferents circumstàncies de la vida, han acabat vivint al carrer i que, en moltes ocasions, tenen com a única família, el seu company animal: és a ells que va dirigit el projecte #MillorsAmics.

Una realitat ben diferent és la que protagonitzen aquests particulars que exploten animals per demanar diners, aprofitant-se dels sentiments d'empatia i llàstima que les persones senten cap a ells, per demanar diners. De vegades es tracta d'individus solitaris, en altres, d'autèntics grups organitzats que intercanvien els animals, els maltracten i fins i tot poden arribar a drogar. Són les mateixes persones que abans utilitzaven nadons i, davant la prohibició de pidolar amb nens, han trobat una nova i lucrativa via de negoci en els animals que segueixen desemparats davant la llei i no tenen valor per a les administracions. Desafortunadament es tracta d'un fenomen que va en augment: els gossos desapareixen i n’apareixen altres de nous, desconeixent-se el destí de tots els anteriors. En definitiva, és important saber discernir i diferenciar uns casos d'altres, i, davant del dubte, sempre recopilar proves per posar-les en coneixement de les administracions competents.

Des de FAADA, al llarg dels anys, hem denunciat diversos casos d'explotadors d'animals i seguim fent-ho. Però al mateix temps, treballem perquè les persones sense llar que mantenen un vincle afectiu real amb els seus animals no hagin de separar-se mai d'ells.Problema

Solució


#MillorsAmics és un projecte multidisciplinari on el propòsit és fer visible el vincle que s'estableix entre persones i animals en situació de vulnerabilitat. Dia rere dia a Espanya ens trobem amb persones que s'exposen a situacions extremes per mantenir al seu company:

- Persones que dormen al carrer per la doble discriminació que els suposa anar acompanyats d'un animal.
- Dones víctimes de violència masclista que no abandonen la llar per no tenir
un lloc per anar amb el seu animal.
- Homes i dones que, tot i tenir llar, viuen en condicions precàries arribant a racionar els seus escassos recursos per poder cobrir les necessitats del seu animal.
- Qualsevol persona que es trobi en un marc de vulnerabilitat amb un animal ha de ser ajudat
i no sotmetre-ho a una doble discriminació.

Volem que ens ajudis a fer realitat aquest gran projecte solidari per a que els “millors amics” no se separin mai.


Acció

Reacció

Actualment som un referent en la gestió de l'enllaç entre vulnerables i animals.

Com a fundació de defensa animal el nostre compromís amb l'ésser humà passa per millorar la situació d'aquests animals i al mateix temps la part humana (win-win).

Oferim assessorament tècnic i legal a l'administració, particulars, associacions dins de l'àmbit de la defensa animal i dels serveis socials.

Estem en constant formació per poder oferir una visió més àmplia i professional del problema.

Necessitem donar visibilitat a aquests vincles i poder proporcionar-los l'ajuda necessària. Normalitzar els vincles interspecie com a família que són.

Volem que la societat accepti que hi ha famílies formades per membres de diferents espècies i que no cal tractar-los com un problema sinó com una peculiaritat. La seva gestió és molt fàcil i molt econòmica, només cal posar-li ganes per part dels implicats.

Fer visible casos, mediatitzar-los, és una manera de mostrar al món com viuen aquestes famílies i perquè cal ajudar-los en comptes de discriminar.

Ajuda'ns

Col·labora


Si tens algun tipus de negoci (perruqueria, botiga d'animals, residència canina, etc.), ets veterinari, o ets un particular i vols ajudar-nos sent casa d'acollida temporal per a quan aquestes persones requereixin algun tipus d'ingrés i els seus animals corrin el risc de quedar-se desemparats, deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu: